Tip van de Parkmanager

De zomervakantie staat voor velen voor de deur. Een moment voor extra aandacht aan beveiliging van uw pand.
Daarom is het nu een goed moment om aan de veiligheid tijdens de feestdagen aandacht te besteden. Zie hieronder een aantal tips:

Sluit ramen en deuren. Zorg dat er iemand verantwoordelijk is voor een sluitronde voor het sluiten van ramen en deuren en voor het inschakelen van de alarminstallatie. Denk ook na over wie deze verantwoordelijkheid over kan nemen bij ziekte/afwezigheid.

Zet uw alarm aan. Schakel consequent uw alarmsysteem in. Op deze wijze kan er snel gereageerd worden door de meldkamer en eventuele surveillance. Een snelle reactie kan schade door brand of verlies door diefstal tot het minimum beperken.

Verlichting. Zorg dat de gevelverlichting goed werkt. Op deze wijze zet u eventuele inbrekers goed in het licht. Houd er rekening mee dat de verlichting niet het zicht van de camera belemmert of verblindt.

Uitstraling. Laat belangrijke documenten of waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Zorg ook dat uw terrein buiten er verzorgd uitziet. Een nette uitstraling van het terrein of gebouw verkleint de kans op vandalisme of inbraak.

Brandgevaar en Gevaarlijke stoffen apart. Zorg dat opslagcontainers goed afgesloten zijn en niet kort tegen uw pand aan staan. Bij brand treedt vaak grote hittestraling op, waardoor dichtbij opgeslagen goederen gemakkelijk mee gaan branden. Houdt daarom gevaarlijke stoffen apart.

Voorkom klimmen. Beperk eventuele opklim mogelijkheden, waarmee onbevoegden uw terrein kunnen betreden. Plaats dus geen containers, ladders, pallets of losse hulpmiddelen in de buurt van uw pand. Laat nooit ramen open die door middel van opklimming makkelijk bereikbaar zijn en zorg dat eventuele inbrekers geen gebruik kunnen maken van hoge begroeiing voor uw pand om achter weg te kruipen.

Afstand tot gebouwen. Buitenopslag van brandbare goederen kan je het beste op een afstand van minimaal 10 meter van het gebouw plaatsen zodat er geen brandoverslag plaatsvindt bij een ontstane brand. Dat geldt ook voor gebouwen op naastgelegen percelen en voertuigen.

Contact altijd de parkmanager: Ron Verhage 06-57 54 98 95 / parkmanagement@capellexl.nl. U kunt hem bezoeken in zijn kantoor aan de Cypresbaan 3 op dinsdagen en donderdagen.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

18-10-2023

Aanleg nieuwe gasleiding

Er wordt sinds juni een nieuwe gasleiding aangelegd om de centrale aan te sluiten op een hoog calorische gasnet. De nieuwe gasleiding is 9 km lang. De bestaande aansluiting bij de centrale wordt omgebouwd. Waarom? Het kabinet heeft besloten dat de aard …

Lees meer

23-09-2022

Meld u aan

Netwerkontbijt 13 oktober 2022 07.30 uur (inloop va 07.00 uur) Wethouder Eric Faassen is uw nieuwe aanspreekpunt voor Economische Zaken. Hij stelt zich graag aan u voor. Daarnaast praten we u graag bij over de upgrading Gebiedsinrichting, Middenberm Ho …

Lees meer

19-04-2023

Vervanging gasleiding

DENYS BV is in opdracht van de Nederlandse Gasunie bezig met de ombouw van de gasvoorziening van de UniperRoCa-centrale in Capelle aan den IJssel. Hierbij realiseren zij een deel van de aanleg van het nieuwe gastransport-net met als doel om de gaswinni …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel