Xtra Liefde voor duurzaamheid

Hoe wij ons inzetten voor een groenere toekomst

Zonnepanelen project 2019

Er kan nog veel schone energie worden opgewekt op CapelleXL. Potentie is groot. Dat bleek uit de onderzoeken, die zijn uitgevoerd op CapelleXL.

In 2019 heeft het bestuur huurders en vastgoedeigenaren actief ondersteund bij de afweging zonnepanelen te realiseren op hun bedrijfsdaken door scans te laten maken van alle daken op CapelleXL.
Dit is gedaan samen met de gemeente en Greenspread, een onafhankelijke specialist in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame energiesystemen. In 2019 was er een zeer gunstige subsidieregeling voor zonnepanelen. Alle vastgoedeigenaren op CapelleXL hebben een gratis QuickScan ontvangen als eerste stap voor de eventuele aanschaf van zonnepanelen.

Zonnepanelen bieden in veel gevallen financieel voordeel, maar hebben ook op andere vlakken meerwaarde. Denk aan uitstraling en imago, en aan een ‘labelsprong’ van uw bedrijfspand.

Inmiddels hebben diverse ondernemers tot aanschaf van zonnepanelen besloten.

Duurzaam en maatschappelijk ondernemen/kostenbesparingen

Binnen dit kader staan onderwerpen als duurzaam onderhoud, energiebesparing, zonnepanelen, duurzaam vuil verzamelen centraal. Mede daarom heeft op CapelleXL een complete renovatie van het groen plaats gevonden conform het Vijfjarenplan Groen. Nu wordt de buitenruimte beheerd conform het Meerjarenplan Groen. De projecten op CapelleXL worden in samenwerking met de gemeente opgepakt. Inmiddels zijn er ook oplaadpalen op de particuliere terreinen en is er led verlichting in de OV-verlichting op CapelleXL.

Heeft u ideeën? Neem contact op met parkmanagement@capellexl.nl

In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel