Vervanging gasleiding

DENYS BV is in opdracht van de Nederlandse Gasunie bezig met de ombouw van de gasvoorziening van de UniperRoCa-centrale in Capelle aan den IJssel. Hierbij realiseren zij een deel van de aanleg van het nieuwe gastransport-net met als doel om de gaswinning uit het Groningerveld te reduceren. Daarom leggen zij een bijna 10 kilometer lange nieuwe gasleiding tussen de RoCa-centrale en een gas-afsluiterschema in de weilanden van de gemeente Zuidplas t.h.v. de Vierde Tocht. 

Als onderdeel van de werkzaamheden richten zij op meerdere locaties werkterreinen in en voeren zij diverse ondergrondse gestuurde boringen uit op CapelleXL. Het werkterrein langs het water en de groenstrook aan de Lylantse Baan is reeds in gebruik. Aan de Rietbaan en de Essebaan zijn zij in april gestart met de voorbereidende werkzaamheden. 

Aan de direct betrokken stakeholders hebben zij, samen met de opdrachtgever, een presentatie gehouden bij CapelleXL en zijn goede afspraken gemaakt met zowel de parkmanager (Ron Verhage) als ook de gebouwenbeheerders als terreineigenaren.

De werkzaamheden zullen eind juli afgerond zijn, inclusief herstelwerkzaamheden.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

16-03-2023

Hoofdentree zuilen vervangen

Aan de 3 hoofdentrees zijn de zuilen met het rode CapelleXL logo vervangen voor het nieuwe verfrissende groene CapelleXL logo. Ook deze logo’s zullen later op de verlichting worden aangesloten.

Lees meer

16-03-2023

Nieuwe beplanting Hoofdweg CapelleXL

CapelleXL kleurt! Heeft u de nieuwe beplanting en bomen bij de ingang van de vakken en op de middenberm Hoofdweg al gezien? In het kader van de upgrading van de middenberm van de Hoofdweg zijn in maart en april nieuwe bomen en planten geplant ter hoogt …

Lees meer

14-12-2023

Uw vacature op de 4 digitale led schermen?

Ben u op zoek naar personeel? Adverteer op de led schermen op CapelleXL. Met ruim 20.000 verkeersbewegingen op de Hoofdweg heeft u een groot bereik. Op de schermen kunnen wisselende boodschappen ingezet worden ter promotie van onder andere vacatures. O …

Lees meer
Posted in Uncategorized
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel