Veiligheid tijdens donkere dagen

Nog even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Een tijd waarin het langere tijd ‘stil’ is op het bedrijventerrein. Dit is ook de tijd dat ‘calamiteiten’ later ontdekt worden! Denk daarbij aan brand of inbraak. Rondom Oud & Nieuw zijn de risico’s vele malen groter.

Daarom is het nu een goed moment om aan de veiligheid tijdens de feestdagen aandacht te besteden. Zie hieronder een aantal tips:

Sluit ramen en deuren. Zorg dat er iemand verantwoordelijk is voor een sluitronde voor het sluiten van ramen en deuren en voor het inschakelen van de alarminstallatie. Denk ook na over wie deze verantwoordelijkheid over kan nemen bij ziekte/afwezigheid.

Zet uw alarm aan. Schakel consequent uw alarmsysteem in. Op deze wijze kan er snel gereageerd worden door de meldkamer en eventuele surveillance. Een snelle reactie kan schade door brand of verlies door diefstal tot het minimum beperken.

Verlichting. Zorg dat de gevelverlichting goed werkt. Op deze wijze zet u eventuele inbrekers goed in het licht. Houd er rekening mee dat de verlichting niet het zicht van de camera belemmert of verblindt.

Uitstraling. Laat belangrijke documenten of waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Zorg ook dat uw terrein buiten er verzorgd uitziet. Een nette uitstraling van het terrein of gebouw verkleint de kans op vandalisme of inbraak.

Brandgevaar en Gevaarlijke stoffen apart. Zorg dat opslagcontainers goed afgesloten zijn en niet kort tegen uw pand aan staan. Bij brand treedt vaak grote hittestraling op, waardoor dichtbij opgeslagen goederen gemakkelijk mee gaan branden. Houdt daarom gevaarlijke stoffen apart.

Voorkom klimmen. Beperk eventuele opklim mogelijkheden, waarmee onbevoegden uw terrein kunnen betreden. Plaats dus geen containers, ladders, pallets of losse hulpmiddelen in de buurt van uw pand. Laat nooit ramen open die door middel van opklimming makkelijk bereikbaar zijn en zorg dat eventuele inbrekers geen gebruik kunnen maken van hoge begroeiing voor uw pand om achter weg te kruipen.

Afstand tot gebouwen. Buitenopslag van brandbare goederen kan je het beste op een afstand van minimaal 10 meter van het gebouw plaatsen zodat er geen brandoverslag plaatsvindt bij een ontstane brand. Dat geldt ook voor gebouwen op naastgelegen percelen en voertuigen.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

18-10-2023

Ontvang korting op de verzekering van Interpolis

CapelleXL is in het bezit van het KVO-B certificaat. Onder het Keurmerk Veilig Ondernemen helpen procesbegeleiders de publiek-private samenwerking tussen gemeente, politie en ondernemers op gang en ondersteunen zij partijen met het opstellen van een pl …

Lees meer

11-11-2016

Nu aanhaken met eigen camera’s op de camerabewaking CapelleXL!

Klik hier voor meer informatie over het cameratoezicht op CapelleXL.

Lees meer

07-12-2012

Bestrijding gladheid? Sneeuw ruimen? Strooiroutes

Loonbedrijf W. Slob& Zonen: telefoon 010.4504703/06.53123727 Gebr Kalkman telefoon 010.4518687 De strooiroutes van de gemeente in de openbare ruimte van het CapelleXL gebied vindt u onderstaand. Indien noodzakelijk zorgt BIZ CapelleXL voor aanvulle …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel