Veiligheid tijdens donkere dagen

Nog even en dan staan de feestdagen weer voor de deur. Een tijd waarin het langere tijd ‘stil’ is op het bedrijventerrein. Dit is ook de tijd dat ‘calamiteiten’ later ontdekt worden! Denk daarbij aan brand of inbraak. Rondom Oud & Nieuw zijn de risico’s vele malen groter.

Daarom is het nu een goed moment om aan de veiligheid tijdens de feestdagen aandacht te besteden. Zie hieronder een aantal tips:

Sluit ramen en deuren. Zorg dat er iemand verantwoordelijk is voor een sluitronde voor het sluiten van ramen en deuren en voor het inschakelen van de alarminstallatie. Denk ook na over wie deze verantwoordelijkheid over kan nemen bij ziekte/afwezigheid.

Zet uw alarm aan. Schakel consequent uw alarmsysteem in. Op deze wijze kan er snel gereageerd worden door de meldkamer en eventuele surveillance. Een snelle reactie kan schade door brand of verlies door diefstal tot het minimum beperken.

Verlichting. Zorg dat de gevelverlichting goed werkt. Op deze wijze zet u eventuele inbrekers goed in het licht. Houd er rekening mee dat de verlichting niet het zicht van de camera belemmert of verblindt.

Uitstraling. Laat belangrijke documenten of waardevolle spullen niet in het zicht liggen. Zorg ook dat uw terrein buiten er verzorgd uitziet. Een nette uitstraling van het terrein of gebouw verkleint de kans op vandalisme of inbraak.

Brandgevaar en Gevaarlijke stoffen apart. Zorg dat opslagcontainers goed afgesloten zijn en niet kort tegen uw pand aan staan. Bij brand treedt vaak grote hittestraling op, waardoor dichtbij opgeslagen goederen gemakkelijk mee gaan branden. Houdt daarom gevaarlijke stoffen apart.

Voorkom klimmen. Beperk eventuele opklim mogelijkheden, waarmee onbevoegden uw terrein kunnen betreden. Plaats dus geen containers, ladders, pallets of losse hulpmiddelen in de buurt van uw pand. Laat nooit ramen open die door middel van opklimming makkelijk bereikbaar zijn en zorg dat eventuele inbrekers geen gebruik kunnen maken van hoge begroeiing voor uw pand om achter weg te kruipen.

Afstand tot gebouwen. Buitenopslag van brandbare goederen kan je het beste op een afstand van minimaal 10 meter van het gebouw plaatsen zodat er geen brandoverslag plaatsvindt bij een ontstane brand. Dat geldt ook voor gebouwen op naastgelegen percelen en voertuigen.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

25-03-2024

Vanaf 2 april 2024 Voucher regeling voor een toekomstbestendige, duurzame organisatie

De gemeente biedt vanaf 2 april 2024 Capelse (MKB-)ondernemers en maatschappelijke organisaties een voucherregeling aan om te starten met verduurzamen. Met deze regeling kunt u kiezen voor 2 soorten vouchers, die bestaan uit gratis en uitgebreid advies …

Lees meer

08-07-2022

Duurzame verlichting

Duurzame verlichting op CapelleXL Op de Hoofdweg is ledverlichting voor minder CO2 uitstoot door aangepaste lichtsterkte naar behoefte. Hoe werkt dit? Bekijk onderstaande video.

Lees meer

03-10-2022

Week van de Duurzaamheid

UITNODIGING – 13 oktober 2022 Beste ondernemer, We zien je graag bij het symposium Capelle in transitie! De energietransitie en de ambities voor een circulaire economie zijn relevanter dan ooit voor ondernemers. Hoe blijft u als MKB-er op de hoogte, kr …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel