Terugblik op 2022 en vooruitblik van het bestuur

Het jaar 2022 is alweer voorbij, wat is dat snel gegaan! We kijken terug op een enerverend en actief jaar voor het bestuur van CapelleXL.

Hieronder een terugblik van de activiteiten in 2022 en de plannen in 2023.

Er hebben diverse overleggen plaatsgevonden met de gemeente over Duurzaamheid, circulair ondernemen en mogelijkheden voor laadpaalpleinen, etc. Ook is opnieuw kennis gemaakt met de nieuwe wethouder Economische Zaken, Eric Faassen.

Veiligheid

Er hebben zich een aantal incidenten voorgedaan in 2022 waarbij onze camerabeelden van groot belang waren voor zowel politie als ondernemers.

In elk vak komen buiten AED’s te hangen, AED’s die 24/7 bereikbaar zijn. De exacte locaties worden gecommuniceerd nadat ze gerealiseerd zijn. De AED’s worden geregistreerd bij HartslagNU.nl.

Netwerkontbijt

We hebben weer een succesvol netwerkontbijt georganiseerd met dank aan de gastvrijheid van McDonalds. Hier kon men kennismaken met de wethouder Economische Zaken, Eric Faassen en is de status van onze plannen gepresenteerd aan de ondernemers.

Voortgang project Gebiedsinrichting

De omgevingsvergunning voor de upgrading van het gebied is in juli verkregen, de vergunning voor het upgraden van het spoorviaduct is aangevraagd.

De laatste hand wordt gelegd aan het ontwerp voor het groen op de middenberm waarna in het eerste kwartaal 2023 gestart wordt met de werkzaamheden.

Ook zal in het eerste kwartaal gestart worden met de uitvoering van de aanpassingen aan de entrees van de vakken en worden de zuilen van de hoofdentrees vervangen.

Er komen ook 2 led schermen ter hoogte van de Praxis aan de Hoofdweg.

De parkmanager, Ron Verhage, heeft zijn vaste kantoor aan de Cypresbaan3 (pand OFMO), kamer 008, tegenover de ingang op de begane grond en is aanwezig op dinsdagen en donderdagen. Laat hem vooraf even weten als u langs wilt komen: 06 57549895.

Vervangen riolering aan de A20-zijde

De riolering wordt vervangen. De ondernemers die hiervan hinder zullen ondervinden zijn nauw betrokken bij de planning van de werkzaamheden in overleg met de gemeente. De werkzaamheden starten begin januari 2023.

Verkeersregelinstallatie

In 2023 wordt de verkeersregelinstallatie op de Hoofdweg gefaseerd vervangen. Dit kan wellicht hinder geven voor het verkeer in verband met mogelijke omleidingen.

Kortom veel voorbereidingen in 2022 waarvan de uitwerking in 2023 gaat plaatsvinden!

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

31-01-2022

Nieuwe gebiedsinrichting

In het kader van de nieuwe Gebiedsinrichting zijn in januari 2022 de bestaande zuilen en de boompotten geüpgraded. Momenteel zijn we bezit met de plannen omtrent de upgrading spoortunnel, hoofdentree zuilen en de nieuwe entrees bij de vakken. Lees meer

Lees meer

16-06-2017

Asfalteren Lylantse- en Schinkelse Baan

Lees meer over de werkzaamheden in deze brief van de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Lees meer

31-03-2020

Nieuwsbrief maart 2020 – CapelleXL versus Corona

 Klik hier voor de nieuwsbrief.

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel