Terugblik op 2022 en vooruitblik van het bestuur

Het jaar 2022 is alweer voorbij, wat is dat snel gegaan! We kijken terug op een enerverend en actief jaar voor het bestuur van CapelleXL.

Hieronder een terugblik van de activiteiten in 2022 en de plannen in 2023.

Er hebben diverse overleggen plaatsgevonden met de gemeente over Duurzaamheid, circulair ondernemen en mogelijkheden voor laadpaalpleinen, etc. Ook is opnieuw kennis gemaakt met de nieuwe wethouder Economische Zaken, Eric Faassen.

Veiligheid

Er hebben zich een aantal incidenten voorgedaan in 2022 waarbij onze camerabeelden van groot belang waren voor zowel politie als ondernemers.

In elk vak komen buiten AED’s te hangen, AED’s die 24/7 bereikbaar zijn. De exacte locaties worden gecommuniceerd nadat ze gerealiseerd zijn. De AED’s worden geregistreerd bij HartslagNU.nl.

Netwerkontbijt

We hebben weer een succesvol netwerkontbijt georganiseerd met dank aan de gastvrijheid van McDonalds. Hier kon men kennismaken met de wethouder Economische Zaken, Eric Faassen en is de status van onze plannen gepresenteerd aan de ondernemers.

Voortgang project Gebiedsinrichting

De omgevingsvergunning voor de upgrading van het gebied is in juli verkregen, de vergunning voor het upgraden van het spoorviaduct is aangevraagd.

De laatste hand wordt gelegd aan het ontwerp voor het groen op de middenberm waarna in het eerste kwartaal 2023 gestart wordt met de werkzaamheden.

Ook zal in het eerste kwartaal gestart worden met de uitvoering van de aanpassingen aan de entrees van de vakken en worden de zuilen van de hoofdentrees vervangen.

Er komen ook 2 led schermen ter hoogte van de Praxis aan de Hoofdweg.

De parkmanager, Ron Verhage, heeft zijn vaste kantoor aan de Cypresbaan3 (pand OFMO), kamer 008, tegenover de ingang op de begane grond en is aanwezig op dinsdagen en donderdagen. Laat hem vooraf even weten als u langs wilt komen: 06 57549895.

Vervangen riolering aan de A20-zijde

De riolering wordt vervangen. De ondernemers die hiervan hinder zullen ondervinden zijn nauw betrokken bij de planning van de werkzaamheden in overleg met de gemeente. De werkzaamheden starten begin januari 2023.

Verkeersregelinstallatie

In 2023 wordt de verkeersregelinstallatie op de Hoofdweg gefaseerd vervangen. Dit kan wellicht hinder geven voor het verkeer in verband met mogelijke omleidingen.

Kortom veel voorbereidingen in 2022 waarvan de uitwerking in 2023 gaat plaatsvinden!

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

27-09-2022

Gebiedspromotie

Personeel werven via het led scherm? Dat kan! Met zo’n 60.000 passanten zit er misschien wel dé werknemer voor uw bedrijf bij. Mail voor informatie plaatsing naar secretariaat@capellexl.nl

Lees meer

12-03-2024

Workshop cybercriminaliteit

Graag polsen we interesse bij u voor een mogelijke workshop cybercriminaliteit, gegeven door PVO Rotterdam. Vul hier in of u interesse heeft. Over de workshopAan bod komen onder andere praktische tips en het direct ondersteunen van u om daadwerkelijk o …

Lees meer

18-10-2023

Realiseren van Laadinfrastructuur op CapelleXL

Zero-emissie stadslogistiek Het gaat hard met de toename van elektrische voertuigen in Nederland. Ook op bedrijventerrein CapelleXL is de prognose dat er de komende jaren een flinke toename zal plaatsvinden van elektrische bestel- en vrachtwagens. De v …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel