Persbericht – Groen licht voor continuÏteit van BIZ CapelleXL

Investeringen

Met een BIZ kunnen de ondernemers op CapelleXL bepalen hoe hun bedrijventerrein er uit ziet. Met dit wettelijke instrument investeren de ondernemers gezamenlijk in de buitenruimte. Sinds 2012 is er al een BIZ op CapelleXL, zijn er veel plannen gerealiseerd en successen geboekt, waaronder complete renovatie van het groen, totale revitalisering van het hele gebied, een camera beveiligingssysteem, surveillance, Parkmanagement, led schermen, nieuwe routing en uitbreiding van de parkeercapaciteit.

Continuïteit op CapelleXL

Het bestuur van CapelleXL is blij met en dankbaar voor de steun van de ondernemers.

René de Blok, voorzitter van CapelleXL, geeft aan dat het bestuur had ingezet op continuïteit omdat het bedrijventerrein nog niet klaar is. Door de positieve stemming kunnen de klaarliggende plannen voor een facelift van de gebiedsmarkering en verdere vergroening van het gebied mede dankzij de steun van de gemeente en het Denk- en Doe Mee! fonds gerealiseerd worden. Ook staat uitbreiding van het beveiligingssysteem in de planning.

Samenwerking

Voor wethouder Harriët Westerdijk is de continuïteit van de BIZ belangrijk; “De samenwerking heeft in de afgelopen jaren veel moois opgeleverd. Denk aan de vergroening maar ook aan parkmanagement, surveillance en glasvezel. Doorgaan op deze goede weg betekent een nog verdere verbetering van CapelleXL, Een nog betere herkenbaarheid van dit bedrijventerrein als een interessante vestigingslocatie voor een diverse groep ondernemers en een aanlokkelijk winkelgebied voor de Capellenaar en de bezoeker uit de gehele regio.”

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

03-01-2012

De bal ligt bij u… scoort u of niet?

Revitalisering Hoofdweggebied Al geruime tijd praten we erover, de revitalisering van uw werkgebied. Van de stadsregio hebben we als gemeente een mooie subsidie toegekend gekregen en de provincie zal binnenkort over onze aanvraag voor subsidie beslisse …

Lees meer

16-06-2017

Asfalteren Lylantse- en Schinkelse Baan

Lees meer over de werkzaamheden in deze brief van de Gemeente Capelle aan den IJssel.

Lees meer

23-09-2022

Korting op verzekering

CapelleXL is KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen) gecertificeerd. Dat betekent dat het veilig is op het bedrijventerrein. Omdat uw bedrijf hier gevestigd is krijgt u korting op verzekeringen. Lees meer

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel