Ondernemers CapelleXL willen door met BIZ

De ondernemers op CapelleXL mochten de afgelopen weken naar de stembus om aan te geven of zij ook de komende vijf jaar verder willen met de BIZ. De stembus sloot gisteravond. De notaris heeft vandaag de stemmen geteld. Van de 198 uitgebrachte stemmen waren er 153 voor, 41 tegen en 4 ongeldig. Om in de periode 2016-2020 door te mogen gaan met de BIZ moet tweederde van de stemmen voor zijn. Dat aantal is ruim gehaald.

Resultaat
CapelleXL-voorzitter René de Blok reageerde vanmiddag zeer verheugd op de uitslag: "Ik ben er heel blij mee. Dit is het resultaat van vier jaar bouwen aan CapelleXL. Alle investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan betalen zich nu terug in een goede uitslag. Nu kunnen we ook de komende jaren volop doorpakken en onze ambities waarmaken."
Ook wethouder Economische Zaken Eric Faassen reageerde vanmiddag bijzonder positief: "Als gemeente gaan we ook de komende vijf jaar de ondernemers steunen waar mogelijk. De ambitie is om binnen drie jaar het beste bedrijventerrein van Nederland te zijn. Gezamenlijk kunnen we die ambitie waarmaken."

Voorlopige uitslag
Ondanks dat aan alle voorwaarden is voldaan en de stemmen zijn geteld betreft het nog een voorlopige uitslag. De notaris moet nu formeel rapport uitbrengen aan het college. Daarna stelt het college definitief vast dat de BIZ een tweede periode in mag gaan. Naar verwachting gebeurt dit nog in maart.

Investeringen
De ondernemers op CapelleXL hebben sinds 2012 een BIZ. Een BIZ is een wettelijk instrument waarmee de ondernemers gezamenlijk investeren in de buitenruimte. Alle investeringen worden evenredig verdeeld over alle ondernemers. De afgelopen vier jaar is het BIZ-plan 2012-2015 geheel gerealiseerd en zijn er successen geboekt, waaronder de gestructureerde en duurzame aanpak van het groen en meest recent de ingebruikname van een hypermodern camerabeveiligingssysteem gecombineerd met glasvezel.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

01-06-2015

ForeyeT Capelse ondernemer van het jaar 2015

De ondernemers van het Jaar zijn een jaar lang de Capelse ambassadeurs voor het bedrijfsleven. In de categorie corporate waren ForeyeT en Quadrant, beide gevestigd op CapelleXL, genomineerd. Voor de categorie MKB werden Bodega Van Wijk en Trans Lion ge …

Lees meer

08-07-2022

Gebiedspromotie

Zomeractie op het led scherm Mail voor speciale zomeractie naar secretariaat@capellexl.nl Lees meer

Lees meer

02-12-2011

Voor en door ondernemers

Alle gebruikers dragen hieraan op grond van de WOZ waarde van hun pand evenredig aan bij. Collectieve investeringen komen gemakkelijker van de grond, waarbij de lasten evenwichtiger worden verdeeld. Geen ‘free-riders’ meer. Helpt u mee aan …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel