Ondernemers CapelleXL willen door met BIZ

De ondernemers op CapelleXL mochten de afgelopen weken naar de stembus om aan te geven of zij ook de komende vijf jaar verder willen met de BIZ. De stembus sloot gisteravond. De notaris heeft vandaag de stemmen geteld. Van de 198 uitgebrachte stemmen waren er 153 voor, 41 tegen en 4 ongeldig. Om in de periode 2016-2020 door te mogen gaan met de BIZ moet tweederde van de stemmen voor zijn. Dat aantal is ruim gehaald.

Resultaat
CapelleXL-voorzitter René de Blok reageerde vanmiddag zeer verheugd op de uitslag: "Ik ben er heel blij mee. Dit is het resultaat van vier jaar bouwen aan CapelleXL. Alle investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan betalen zich nu terug in een goede uitslag. Nu kunnen we ook de komende jaren volop doorpakken en onze ambities waarmaken."
Ook wethouder Economische Zaken Eric Faassen reageerde vanmiddag bijzonder positief: "Als gemeente gaan we ook de komende vijf jaar de ondernemers steunen waar mogelijk. De ambitie is om binnen drie jaar het beste bedrijventerrein van Nederland te zijn. Gezamenlijk kunnen we die ambitie waarmaken."

Voorlopige uitslag
Ondanks dat aan alle voorwaarden is voldaan en de stemmen zijn geteld betreft het nog een voorlopige uitslag. De notaris moet nu formeel rapport uitbrengen aan het college. Daarna stelt het college definitief vast dat de BIZ een tweede periode in mag gaan. Naar verwachting gebeurt dit nog in maart.

Investeringen
De ondernemers op CapelleXL hebben sinds 2012 een BIZ. Een BIZ is een wettelijk instrument waarmee de ondernemers gezamenlijk investeren in de buitenruimte. Alle investeringen worden evenredig verdeeld over alle ondernemers. De afgelopen vier jaar is het BIZ-plan 2012-2015 geheel gerealiseerd en zijn er successen geboekt, waaronder de gestructureerde en duurzame aanpak van het groen en meest recent de ingebruikname van een hypermodern camerabeveiligingssysteem gecombineerd met glasvezel.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

19-04-2022

Promotie

Uw advertentie op het led scherm? Wilt u ook uw bedrijf zichtbaar maken voor 60.000 passanten per dag? U kunt tegen aantrekkelijke tarieven adverteren. Interesse? Mail naar secretariaat@capellexl.nl Lees meer

Lees meer

31-01-2022

Snoeien doet bloeien

In week 6 gaat idverde in samenwerking met de gemeente starten met het snoeien van de beplanting en bomen in het gebied. De werkzaamheden worden uitgevoerd op werkdagen en nemen ongeveer 2 -3 weken in beslag. Waarom snoeien: Snoeien is een normale vorm …

Lees meer

14-12-2023

Koop Lokaal

Koop lokaal: eenmalige bijdrage voor winkeliers Ben je winkelier en heb je een goed idee om je winkelgebied aantrekkelijker te maken of op de kaart te zetten? Dan kun je hiervoor een budget tot 3000 euro aanvragen bij de gemeente. De gemeenteraad heeft …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel