Nieuws van de Commissie Gebiedsontwikkeling

Op 13 november heeft het Royal Haskoning DHV een eerste presentatie gegeven over haar bevindingen in VAK A. Er is door bedrijven en BIZ CapelleXL voldoende input gegeven om het onderzoeksbureau een volgende stap te laten zetten in het ontwikkelingsproces. Deze maand wordt de visie gepresenteerd. Nieuws hierover volgt.

Op 20 november is er een presentatie op het Capelse gemeentehuis gegeven over het voorontwerp van het bestemmingsplan Hoofdweg CapelleXL. 

Door BIZ CapelleXL is een schriftelijke reactie gegeven op het voorontwerpbestemmingsplan. Onder andere is gevraagd geen beperkingen op te nemen op het gebied van branchering en het herontwikkelen van leegstaande kantoorgebouwen te stimuleren. Ook moet het vestigen van leisure in het BIZ gebied mogelijk zijn.

Eerder is al iets gemeld over het Gevel en Voorterreinfonds dat de gemeente in voorbereiding heeft. Begin 2013 verwachten wij hierover nieuws. Houdt u de website in de gaten.

De commissie heeft de noodzaak vastgesteld van een overall meerjarenplan voor de toekomst. Hoe zetten we CapelleXL als ‘brand’ op de kaart. Hoe vergroten we de aantrekkingskracht voor investeerders? Hoe zorgen we voor een beter imago en kwalitatieve uitstraling. Welke faciliteiten moeten er komen? Daarbij wordt duurzaam ondernemen niet vergeten. Wat kunnen we doen aan files en parkeerproblemen? Etc.

In nauw overleg met de gemeente wordt de Revitalisering per vak aangepakt. In vak D heeft inmiddels een schouw plaats gevonden en zijn de bevindingen in kaart gebracht. Zie kaartje.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

18-10-2023

Mark de Witte toegetreden tot bestuur van CapelleXL

Mark stelt zich graag aan u voor. Mijn naam is Mark de Witte en ik werk bij CED, een full-service dienstverlener op het gebied van schademanagement. In 2016 begonnen als wagenparkbeheerder, inmiddels doorgegroeid naar Manager facility/wagenpark. Het te …

Lees meer

11-03-2024

Overlast werkzaamheden A16 viaduct

Vanaf zondag 10 maart 2024 starten de ingrijpende werkzaamheden om het A16 viaduct te vervangen. Lees meer over de uitleg van de werkzaamheden met de planning en omleidingen via dit filmpje. Afsluitingen en omleidingen Oprit A16 Prins Alexander (27) is …

Lees meer

08-07-2022

In de spotlights

Zaken doen met je buren! De Snoepbox is ontstaan van snoep op de markt verkopen naar snoep online verkopen in de vorm van cadeauboxen en De Snoepbox was geboren. De Snoepbox is gehuisvest in OFMO, Cypresbaan 3. De Snoepbox is voor allerlei doeleinden t …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel