Nieuwe beplanting Hoofdweg CapelleXL

CapelleXL kleurt! Heeft u de nieuwe beplanting en bomen bij de ingang van de vakken en op de middenberm Hoofdweg al gezien?

In het kader van de upgrading van de middenberm van de Hoofdweg zijn in maart en april nieuwe bomen en planten geplant ter hoogte van de zijstraten en de spoorviaduct. De planten zijn speciaal gekweekt zodat ze zorgen voor een snelle dichtgroei en voor aanzienlijk minder onkruidgroei, dat wil zeggen makkelijker in onderhoud.

Door de grote variatie aan vaste planten, hun bloeiwijze en het lange bloeiseizoen van mei tot november maakt dat de planten van groot belang zijn voor verschillende typen bijen, vlinders en andere insecten. Hiermee wordt een impuls gegeven aan de biodiversiteit.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

16-03-2023

Straataanduiding bij de zijstraten en nieuwe hoofdentrees

De ingang van de zijstraten hebben duidelijke straatnamen gekregen. Zo kan de bezoeker uw bedrijf nóg makkelijker vinden. De straatnamen bij de ingangen van de zijstraten waren lastig herkenbaar. Daar hebben we nu een mooie duurzame oplossing voor gevo …

Lees meer

18-04-2023

Vervanging riolering

De werkzaamheden ten behoeve van de vervanging van de riolering zijn inmiddels afgerond en opgeleverd. Het groen en de bestrating is hersteld.

Lees meer

19-04-2023

Vervanging gasleiding

DENYS BV is in opdracht van de Nederlandse Gasunie bezig met de ombouw van de gasvoorziening van de UniperRoCa-centrale in Capelle aan den IJssel. Hierbij realiseren zij een deel van de aanleg van het nieuwe gastransport-net met als doel om de gaswinni …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel