Laat u bij aangifte van criminaliteit helpen door de BIZ!

Eigenlijk is er nog veel onbekend over inbraak, vernieling en ander criminele overlast op ons bedrijventerrein. Meestal geldt het aantal aangiften als een maatstaf. Maar de politie geeft aan dat het op ons bedrijventerrein nogal rustig is. Uit contacten met collega-ondernemers horen we echter wat anders. Blijkbaar wordt er niet altijd aangifte gedaan. Daarmee is ook weer niet gezegd dat het met CapelleXL heel erg slecht gesteld is, maar hoeveel criminaliteit er in werkelijkheid is, is onbekend.   

Over o.a. dit vraagstuk buigt de commissie Beveiliging/KVO zich en heeft zich ten doel gesteld hier een nauwkeuriger beeld van te krijgen. Dit is belangrijk wanneer het gaat om surveillance en camera-bewaking af te stemmen op de werkelijke behoefte op het bedrijventerrein. Ook de politie en de gemeente hebben behoefte aan een beter inzicht in de werkelijke mate van onveiligheid. 

Eigenlijk begint het bij u. U speelt hierin de hoofdrol. U bepaalt wat nodig is en dat bereikt u door aangifte te doen bij de politie.

De commisse Beveiliging/KVO begrijpt als geen ander dat het doen van aangifte vervelend en tijdrovend is en bovendien maar zelden leidt tot het oppakken van de dader(s), laat staan dat de schade wordt verhaald. 

Daarom wordt u gratis ondersteuning hierbij aangeboden. Heeft u te maken met criminaliteit dan is een telefoontje naar Arnicon Services bv  (Essebaan 7), dhr. Wout Spruijt, 010-2582 350 voldoende om het uzelf makkelijk te maken. De commissie hoopt daarmee de aangiftebereidheid van de bedrijven die zich binnen het CapelleXL-gebied bevinden te verhogen en daarmee zicht te krijgen op de werkelijke situatie. Ook is dit belangrijk om onze problematiek bij politie en gemeente beter op de agenda te krijgen en uiteindelijk helpt dit ook mee om als bedrijfsterrein het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) te kunnen blijven voeren. Het KVO is dan weer belangrijk en in uw voordeel bijvoorbeeld bij het verkrijgen van subsidies.  

Dus:

en laat u bijstaan door Arnicon Services bv (Essebaan 7), dhr. Wout Spruijt, 010-2582 350.

Heeft u te maken met een calamiteit dan kunt u 24/7 bellen met 06-451 43 755 (piket-telefoon van Arnicon Services bv).

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

08-07-2022

Duurzame verlichting

Duurzame verlichting op CapelleXL Op de Hoofdweg is ledverlichting voor minder CO2 uitstoot door aangepaste lichtsterkte naar behoefte. Hoe werkt dit? Bekijk onderstaande video.

Lees meer

08-07-2022

Gebiedspromotie

Zomeractie op het led scherm Mail voor speciale zomeractie naar secretariaat@capellexl.nl Lees meer

Lees meer

25-03-2024

Bestuurswijziging

Wim Schipper is sinds 2012 bestuurslid geweest van Stichting BIZ CapelleXL. Wim is sindsdien nauw betrokken geweest bij de oprichting van de BedrijfsInvesteringsZone (BIZ) op CapelleXL. Wij hebben zijn actieve bijdrage en kritische noten zeer gewaardee …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel