Laat u bij aangifte van criminaliteit helpen door de BIZ!

Eigenlijk is er nog veel onbekend over inbraak, vernieling en ander criminele overlast op ons bedrijventerrein. Meestal geldt het aantal aangiften als een maatstaf. Maar de politie geeft aan dat het op ons bedrijventerrein nogal rustig is. Uit contacten met collega-ondernemers horen we echter wat anders. Blijkbaar wordt er niet altijd aangifte gedaan. Daarmee is ook weer niet gezegd dat het met CapelleXL heel erg slecht gesteld is, maar hoeveel criminaliteit er in werkelijkheid is, is onbekend.   

Over o.a. dit vraagstuk buigt de commissie Beveiliging/KVO zich en heeft zich ten doel gesteld hier een nauwkeuriger beeld van te krijgen. Dit is belangrijk wanneer het gaat om surveillance en camera-bewaking af te stemmen op de werkelijke behoefte op het bedrijventerrein. Ook de politie en de gemeente hebben behoefte aan een beter inzicht in de werkelijke mate van onveiligheid. 

Eigenlijk begint het bij u. U speelt hierin de hoofdrol. U bepaalt wat nodig is en dat bereikt u door aangifte te doen bij de politie.

De commisse Beveiliging/KVO begrijpt als geen ander dat het doen van aangifte vervelend en tijdrovend is en bovendien maar zelden leidt tot het oppakken van de dader(s), laat staan dat de schade wordt verhaald. 

Daarom wordt u gratis ondersteuning hierbij aangeboden. Heeft u te maken met criminaliteit dan is een telefoontje naar Arnicon Services bv  (Essebaan 7), dhr. Wout Spruijt, 010-2582 350 voldoende om het uzelf makkelijk te maken. De commissie hoopt daarmee de aangiftebereidheid van de bedrijven die zich binnen het CapelleXL-gebied bevinden te verhogen en daarmee zicht te krijgen op de werkelijke situatie. Ook is dit belangrijk om onze problematiek bij politie en gemeente beter op de agenda te krijgen en uiteindelijk helpt dit ook mee om als bedrijfsterrein het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) te kunnen blijven voeren. Het KVO is dan weer belangrijk en in uw voordeel bijvoorbeeld bij het verkrijgen van subsidies.  

Dus:

en laat u bijstaan door Arnicon Services bv (Essebaan 7), dhr. Wout Spruijt, 010-2582 350.

Heeft u te maken met een calamiteit dan kunt u 24/7 bellen met 06-451 43 755 (piket-telefoon van Arnicon Services bv).

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

26-06-2017

Overnachten chauffeurs in openbare ruimte niet toegestaan

Handhaving heeft de laatste weken  chauffeurs, die binnen CapelleXL op de openbare weg in hun vrachtwagens aan het overnachten waren, aangegeven dat dit verboden is. Alle chauffeurs hebben een waarschuwing gekregen. Bij volgende overtredingen word …

Lees meer

16-02-2015

Uitnodiging bijeenkomst duurzaamheid

Op woensdag 4 maart 2015 om 17.00 uur is er in het gemeentehuis een bijeenkomst over dit onderwerp. We gaan dan op zoek naar concrete ideeën voor projecten, die de komende jaren uitgevoerd kunnen worden.  Interesse? Aanmelden kan door een e-m …

Lees meer

30-12-2013

Bakkerij Klootwijk 2e in AD oliebollentest 2013

Ook dit jaar zal bakkerij Aad Klootwijk op de Vlierbaan 2 op CapelleXL een Drive-in inrichten voor de verkoop van oliebollen en appelbeignets. De drive-in biedt een aantal voordelen: Liefhebbers kunnen met veel gemak door de Drive-in rijden en zo verse …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel