Herstelwerkzaamheden / bloembollen

Uit de schouwen kwam naar voren dat het groen en grijs op bepaalde plekken hard toe was aan onderhoud. Het vervangen van losse- en kapotte stoeptegels, het repareren van verlichting, het weghalen van overbodige obstakels, etc. zijn eveneens onderdeel van de werkzaamheden. De extra snoei werkzaamheden dragen ook bij aan de veiligheid op ons bedrijventerrein.

Zodra het groen op het afgesproken onderhoudsniveau is gebracht, wordt het groen officieel overgedragen aan BIZ CapelleXL. De BIZ neemt dan het onderhoud van het groen in de buitenruimte over. De gemeentelijke gelden die hiervoor gereserveerd zijn worden dan overgeboekt naar de BIZ.

Daarnaast is de cie Buitenruimte bezig met de opstelling van een nieuw bestek voor aanbesteding van de groen werkzaamheden. Alvast daarop vooruitlopend is besloten tot opfleuren van de entrees met bloembollen en zaaigoed. Het effect daarvan is in het komende voorjaar zichtbaar. Intussen staan ook projecten als Straatmeubilair en Collectief bedrijfsafval op de agenda van de cie. Meer nieuws volgt.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

22-12-2022

Veiligheid op CapelleXL

Denk aan de veiligheid van uw pand in deze donkere dagen en haal brandbare materialen naar binnen! De parkmanager vertelt hoe AVG in de nachtelijke uren aandacht besteedt aan CapelleXL.

Lees meer

16-03-2023

Hoofdentree zuilen vervangen

Aan de 3 hoofdentrees zijn de zuilen met het rode CapelleXL logo vervangen voor het nieuwe verfrissende groene CapelleXL logo. Ook deze logo’s zullen later op de verlichting worden aangesloten.

Lees meer

27-09-2022

Groenbeheer

Klimaat, biodiversiteit, energietransitie De druk om te verduurzamen wordt verhoogd door de overheid. Er zijn vele mogelijkheden voor verduurzaming. Maar zelf de regie in handen houden kan een prettiger werkwijze zijn dan door omstandigheden of wetgevi …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel