CapelleXL haarscherp in beeld

Zo’n honderd ondernemers kwamen in alle vroegte naar de McDonald’s aan de Hoofdweg om de officiële ingebruikname bij te wonen. In totaal beschikt CapelleXL nu over meer dan dertig hypermoderne camera’s, die dag en nacht haarscherpe beelden opleveren. De camera’s zijn aangesloten op het recent aangelegde glasvezelnetwerk. Dit zorgt voor een stabiel en betrouwbaar systeem.

Afschrikwekkende werking
“Als burgemeester ben ik blij met alle voorzieningen die bijdragen aan een ‘schoon, heel en veilig’ Capelle aan den IJssel. Uw beveiligingssysteem past hier uitstekend bij”, zei de burgemeester tegen de ondernemers. “Als oud-politieman en oud-rechter weet ik hoe belangrijk het is om over goede camerabeelden te kunnen beschikken. De beelden van uw systeem zijn zo goed, dat het u zeker gaat helpen in het geval van een eventueel misdrijf. Dat heb ik in het verleden wel eens anders meegemaakt. Maar bovenal hoop ik dat van de camera’s zo’n grote afschrikwekkende werking uitgaat, dat u de beelden nooit nodig zult hebben.”

Naar de stembus
De aanleg van het nieuwe camerabeveiligingssysteem is één van de successen die de Bedrijven Investeringszone (BIZ) CapelleXL de afgelopen jaren heeft geboekt. De BIZ is een wettelijk instrument waarmee de ondernemers gezamenlijk investeren in het aanpakken van de buitenruimte. Alle investeringen worden evenredig verdeeld over alle ondernemers.
Omdat de eerste periode van vier jaar van de BIZ is afgelopen mogen alle ondernemers op dit moment naar de stembus. Op woensdag 9 maart is bekend of de ondernemers de komende vijf jaar met elkaar verder gaan. De ambitie voor het bedrijventerrein is hoog: CapelleXL wil binnen drie jaar bij de beste bedrijventerreinen van Nederland horen.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

31-05-2016

Wie nomineert u voor de Capelse Ondernemersprijs van 2016?

Van buurtsuper en innovatieve start-up tot gerenommeerd kantoor, iedereen kan meedingen naar deze eervolle titel. Op 26 oktober wordt de prijs voor ‘Capelse ondernemer van 2016’ uitgereikt in het Isala theater. 

Lees meer

13-06-2018

Ondernemers kijken bij elkaar in de keuken op CapelleXL

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Tijdens borrel werden voor de derde keer certificaten voor het keurmerk veilig ondernemen uitgereikt aan gemeente, politie, brandweer en de Stichting BIZ CapelleXL. Dankzij de BIZ zorgen ondernemers er – ondersteund doo …

Lees meer

31-07-2014

Afsluiting A20 richting Gouda 1e weekend augustus

De afsluiting vindt plaats in week 31, van vrijdag 1 augustus 22:00 uur tot maandag 4 augustus 05:00 uur. Of zoveel langer of korter dan noodzakelijk. Bij slechte weersomstandigheden kan het werk uitgesteld worden. Omleidingen: Verkeer o …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel