Grote brand op CapelleXL

Gisterochtend rond 11.00 uur werd er groot alarm geslagen over de uitgebroken brand aan de Lylantse Baan op CapelleXL. Al snel was er opschaling naar hoog niveau en was het hele winkelgebied niet meer toegankelijk.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in het pand van Decor Wonen. De brand sloeg over naar het aangrenzende Ondernemershuis, waar ca. 125 ZZP’ers hun brood verdienen.

Rond 15.30 uur werd het sein Brand Meester gegeven. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. De locaties zijn afgezet met hekken en de afgelopen nacht is er doorlopend bewaakt. Het pand van Decor Wonen is geheel verloren. De schade aan het Ondernemershuis is enorm. Al met al loopt de schade in de miljoenen.

Wij realiseren ons dat deze brand een enorme impact heeft op de eigenaar en ondernemers, die hierbij zijn betrokken en zijn gedupeerd. Een team van de Stichting Salvage was gisteren al aanwezig om hen bij te staan met de eerste praktische zaken.

Onze dank is groot aan alle hulpdiensten, die urenlang op CapelleXL bezig zijn geweest om erger te voorkomen. Ook nu zijn deze nog actief.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

16-03-2023

Subsidie Groene Bedrijventerreinen

Het groen­be­heer op Ca­pel­leXL wordt sinds 2013 in op­dracht van de ge­meen­te door Ca­pel­leXL uit­ge­voerd. In de ja­ren 2015 t/m 2019 is ge­werkt vol­gens een Vijf­ja­ren­plan Groen. Dit plan be­trof niet al­leen ge­struc­tu­reerd duur­zaam re­gu­ …

Lees meer

14-12-2023

Koop Lokaal

Koop lokaal: eenmalige bijdrage voor winkeliers Ben je winkelier en heb je een goed idee om je winkelgebied aantrekkelijker te maken of op de kaart te zetten? Dan kun je hiervoor een budget tot 3000 euro aanvragen bij de gemeente. De gemeenteraad heeft …

Lees meer

11-03-2024

Overlast werkzaamheden A16 viaduct

Vanaf zondag 10 maart 2024 starten de ingrijpende werkzaamheden om het A16 viaduct te vervangen. Lees meer over de uitleg van de werkzaamheden met de planning en omleidingen via dit filmpje. Afsluitingen en omleidingen Oprit A16 Prins Alexander (27) is …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel