Verkeershinder Van Rijckevorselweg

Kruisingen
De afsluiting duurt van maandag 1 tot en met zondag 14 september. De kruispunten krijgen extra opstelstroken en nieuwe verkeersregelinstallaties, zodat het verkeer straks vlotter door kan stromen. Ook wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Het gaat om de kruispunten van de Abram van Rijkckevorselweg met de Slotlaan/Schenkelsedreef, Rivierweg/Kanaalweg en de kruispunten van de ’s-Gravenweg met de Schenkelsedreef en de Kanaalweg.

Oversteken
Gedurende de afsluiting van de Abram van Rijckevorselweg is het wel mogelijk de Abram van Rijckevorselweg over te steken bij de kruisingen Slotlaan/Schenkelsedreef en Rivierweg/Kanaalweg. Van 5 tot en met 7 september zijn ook de Kanaalweg en de Rivierweg afgesloten voor alle verkeer. De Schenkelsedreef en de Slotlaan zijn 11 tot en met 14 september dicht. Vanuit Nieuwerkerk wordt het verkeer omgeleid via de Hoofdweg en de Prins Alexanderlaan naar het Capelseplein. Vanuit Rotterdam rijdt het verkeer vanaf het Capelseplein via de Prins Alexanderlaan en de Hoofdweg.

Geluidsoverlast
Om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren, wordt er twintig uur per etmaal gewerkt, dagelijks tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 02.00 uur ‘s nachts. Om overlast voor omwonenden te beperken, worden de werkzaamheden die de meeste geluidshinder geven zoveel mogelijk overdag uitgevoerd.

Werkzaamheden
Eerst vernieuwen we het asfalt. Daarnaast vervangen we de verkeersregelinstallaties (stoplichten) op de volgende kruisingen:

  • Abram van Rijckevorselweg met Slotlaan/Schenkelsedreef
  • Abram van Rijckevorselweg met Rivierweg/Kanaalweg
  • Schenkelsedreef met de ’s-Gravenweg
  • Kanaalweg met ’s-Gravenweg

Vanaf half november planten we bomen in de middenberm van de de Abram van Rijckevorselweg  tussen het Capelseplein en de kruising Abram van Rijckevorselweg met Schenkelsedreef – Slotlaan.

Veelgestelde vragen
Wilt u meer weten welke omleiding u moet nemen of waarom de weg moet worden afgesloten? Lees dan de veelgestelde vragen. Bekijk de afbeelding op groot formaat.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

18-04-2023

Werkbezoek raadscommissie en college gemeente

Op 4 april 2023 hebben wij de raadscommissieleden en college van de gemeente uitgenodigd voor een werkbezoek inclusief rondleiding door CapelleXL. Doel was, vanwege nieuwe aanwas binnen de raadscommissie en College, CapelleXL op de kaart te krijgen bin …

Lees meer

24-04-2023

Van het bestuur

Mark de Witte, facility manager CED, is tot het bestuur getreden van CapelleXL. Hij stelt zich graag aan u voor. Mijn naam is Mark de Witte en ik werk bij CED, een full-service dienstverlener op het gebied van schademanagement. In 2016 begon ik als wag …

Lees meer

16-03-2023

Hoofdentree zuilen vervangen

Aan de 3 hoofdentrees zijn de zuilen met het rode CapelleXL logo vervangen voor het nieuwe verfrissende groene CapelleXL logo. Ook deze logo’s zullen later op de verlichting worden aangesloten.

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel