Verkeershinder Van Rijckevorselweg

Kruisingen
De afsluiting duurt van maandag 1 tot en met zondag 14 september. De kruispunten krijgen extra opstelstroken en nieuwe verkeersregelinstallaties, zodat het verkeer straks vlotter door kan stromen. Ook wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Het gaat om de kruispunten van de Abram van Rijkckevorselweg met de Slotlaan/Schenkelsedreef, Rivierweg/Kanaalweg en de kruispunten van de ’s-Gravenweg met de Schenkelsedreef en de Kanaalweg.

Oversteken
Gedurende de afsluiting van de Abram van Rijckevorselweg is het wel mogelijk de Abram van Rijckevorselweg over te steken bij de kruisingen Slotlaan/Schenkelsedreef en Rivierweg/Kanaalweg. Van 5 tot en met 7 september zijn ook de Kanaalweg en de Rivierweg afgesloten voor alle verkeer. De Schenkelsedreef en de Slotlaan zijn 11 tot en met 14 september dicht. Vanuit Nieuwerkerk wordt het verkeer omgeleid via de Hoofdweg en de Prins Alexanderlaan naar het Capelseplein. Vanuit Rotterdam rijdt het verkeer vanaf het Capelseplein via de Prins Alexanderlaan en de Hoofdweg.

Geluidsoverlast
Om de afsluiting zo kort mogelijk te laten duren, wordt er twintig uur per etmaal gewerkt, dagelijks tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 02.00 uur ‘s nachts. Om overlast voor omwonenden te beperken, worden de werkzaamheden die de meeste geluidshinder geven zoveel mogelijk overdag uitgevoerd.

Werkzaamheden
Eerst vernieuwen we het asfalt. Daarnaast vervangen we de verkeersregelinstallaties (stoplichten) op de volgende kruisingen:

  • Abram van Rijckevorselweg met Slotlaan/Schenkelsedreef
  • Abram van Rijckevorselweg met Rivierweg/Kanaalweg
  • Schenkelsedreef met de ’s-Gravenweg
  • Kanaalweg met ’s-Gravenweg

Vanaf half november planten we bomen in de middenberm van de de Abram van Rijckevorselweg  tussen het Capelseplein en de kruising Abram van Rijckevorselweg met Schenkelsedreef – Slotlaan.

Veelgestelde vragen
Wilt u meer weten welke omleiding u moet nemen of waarom de weg moet worden afgesloten? Lees dan de veelgestelde vragen. Bekijk de afbeelding op groot formaat.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

23-06-2012

CDI eerste bedrijf in Nederland met integrale legionella aanpak

De directie onderkent het belang van BIZ CapelleXL. ‘Renovatie van het bedrijventerrein is nodig. Via de BIZ kunnen de ondernemers aangeven welke wensen zij hebben. Daarnaast is het van belang elkaar te kennen en elkaar te bal toe te spelen …

Lees meer

18-10-2023

Ontvang korting op de verzekering van Interpolis

CapelleXL is in het bezit van het KVO-B certificaat. Onder het Keurmerk Veilig Ondernemen helpen procesbegeleiders de publiek-private samenwerking tussen gemeente, politie en ondernemers op gang en ondersteunen zij partijen met het opstellen van een pl …

Lees meer

08-10-2013

Uitnodiging deelname aan schouwen in vak C

Wilt u deelnemen?  Dan kunt u zich aanmelden bij de projectleider Peter Andersen via p.andersen@capelleaandenIjssel.nl of 06-54655854. Herinrichtingsplan Na de schouw wordt in overleg met CapelleXL een concept herinrichtingsplan gemaakt voor het o …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel