Hoofdweggebied voortaan Bedrijven Investerings Zone

Leefbaarheid

Een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) is een wettelijk instrument waarmee alle ondernemers uit een gebied gezamenlijk sturen op en investeren in de kwaliteit van hun omgeving. Een BIZ is dus een instrument vóór en dóór ondernemers. Door een BIZ kunnen kosten van de investeringen in de kwaliteit van de bedrijfsomgeving verdeeld worden onder alle ondernemers. Te denken valt dan aan onderhoud van de buitenruimte, gladheidsbestrijding, beveiliging en dergelijke. De activiteiten van een BIZ moeten volgens de wet gericht zijn op het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit of een ander (mede) publiek belang in de openbare ruimte van een BIZ.

Prachtkans

Wethouder Eric Faassen van de gemeente Capelle aan den IJssel is blij met de keuze voor het gebied, waar 8500 mensen werken en waar 327 bedrijven mee konden stemmen over de BIZ. “Ik ben blij met deze uitkomst. Het is een initiatief van de ondernemers en de gemeente heeft het gefaciliteerd. Een BIZ geeft veel kansen voor ondernemers. Hiermee kunnen ze beter en slimmer samenwerken en, bijvoorbeeld, gezamenlijk diensten inkopen. Er is nu veel meer mogelijk, ook in de contacten en samenwerking met de gemeente,” aldus Faassen (Economische Zaken).

Ruim 2 miljoen subsidie

Onlangs heeft de provincie ruim een half miljoen euro subsidie toegekend voor de revitalisering en kwaliteitsverbetering van het Hoofdweggebied. Dit bedrag maakt samen met investeringen door de gemeente (875.000 euro) en de Stadsregio (865.000 euro), een totaal van meer dan twee miljoen euro. Door de BIZ kunnen nu alle ondernemers hun mening geven over de invulling van de revitalisering en deze subsidiegelden.

Voorlopige uitslag

De ondernemersverenigingen Capelle XL en Vereniging Parkmanagement Hoofdweg hebben samen met de gemeente het initiatief genomen voor de BIZ. Dit gebeurt met steun van het Capelle Trade Center en de Kamer van Koophandel. Van de 327 ondernemers die mochten stemmen hebben 167 dit ook daadwerkelijk gedaan. Hiervan stemden 117 voor en 48 tegen. Twee stemmen waren ongeldig. De uitslag moet officieel worden vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel. Dit staat voor komende dinsdag op de agenda.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

11-03-2024

Overlast werkzaamheden A16 viaduct

Vanaf zondag 10 maart 2024 starten de ingrijpende werkzaamheden om het A16 viaduct te vervangen. Lees meer over de uitleg van de werkzaamheden met de planning en omleidingen via dit filmpje. Afsluitingen en omleidingen Oprit A16 Prins Alexander (27) is …

Lees meer

18-04-2023

Vervanging riolering

De werkzaamheden ten behoeve van de vervanging van de riolering zijn inmiddels afgerond en opgeleverd. Het groen en de bestrating is hersteld.

Lees meer

16-03-2023

Nieuwe beplanting Hoofdweg CapelleXL

CapelleXL kleurt! Heeft u de nieuwe beplanting en bomen bij de ingang van de vakken en op de middenberm Hoofdweg al gezien? In het kader van de upgrading van de middenberm van de Hoofdweg zijn in maart en april nieuwe bomen en planten geplant ter hoogt …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel