Grote brand op CapelleXL

Gisterochtend rond 11.00 uur werd er groot alarm geslagen over de uitgebroken brand aan de Lylantse Baan op CapelleXL. Al snel was er opschaling naar hoog niveau en was het hele winkelgebied niet meer toegankelijk.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in het pand van Decor Wonen. De brand sloeg over naar het aangrenzende Ondernemershuis, waar ca. 125 ZZP’ers hun brood verdienen.

Rond 15.30 uur werd het sein Brand Meester gegeven. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. De locaties zijn afgezet met hekken en de afgelopen nacht is er doorlopend bewaakt. Het pand van Decor Wonen is geheel verloren. De schade aan het Ondernemershuis is enorm. Al met al loopt de schade in de miljoenen.

Wij realiseren ons dat deze brand een enorme impact heeft op de eigenaar en ondernemers, die hierbij zijn betrokken en zijn gedupeerd. Een team van de Stichting Salvage was gisteren al aanwezig om hen bij te staan met de eerste praktische zaken.

Onze dank is groot aan alle hulpdiensten, die urenlang op CapelleXL bezig zijn geweest om erger te voorkomen. Ook nu zijn deze nog actief.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

19-04-2023

Vervanging gasleiding

DENYS BV is in opdracht van de Nederlandse Gasunie bezig met de ombouw van de gasvoorziening van de UniperRoCa-centrale in Capelle aan den IJssel. Hierbij realiseren zij een deel van de aanleg van het nieuwe gastransport-net met als doel om de gaswinni …

Lees meer

19-04-2022

Promotie

Uw advertentie op het led scherm? Wilt u ook uw bedrijf zichtbaar maken voor 60.000 passanten per dag? U kunt tegen aantrekkelijke tarieven adverteren. Interesse? Mail naar secretariaat@capellexl.nl Lees meer

Lees meer

25-03-2024

Vanaf 2 april 2024 Voucher regeling voor een toekomstbestendige, duurzame organisatie

De gemeente biedt vanaf 2 april 2024 Capelse (MKB-)ondernemers en maatschappelijke organisaties een voucherregeling aan om te starten met verduurzamen. Met deze regeling kunt u kiezen voor 2 soorten vouchers, die bestaan uit gratis en uitgebreid advies …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel