Grote brand op CapelleXL

Gisterochtend rond 11.00 uur werd er groot alarm geslagen over de uitgebroken brand aan de Lylantse Baan op CapelleXL. Al snel was er opschaling naar hoog niveau en was het hele winkelgebied niet meer toegankelijk.

De brand is waarschijnlijk ontstaan in het pand van Decor Wonen. De brand sloeg over naar het aangrenzende Ondernemershuis, waar ca. 125 ZZP’ers hun brood verdienen.

Rond 15.30 uur werd het sein Brand Meester gegeven. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld. De locaties zijn afgezet met hekken en de afgelopen nacht is er doorlopend bewaakt. Het pand van Decor Wonen is geheel verloren. De schade aan het Ondernemershuis is enorm. Al met al loopt de schade in de miljoenen.

Wij realiseren ons dat deze brand een enorme impact heeft op de eigenaar en ondernemers, die hierbij zijn betrokken en zijn gedupeerd. Een team van de Stichting Salvage was gisteren al aanwezig om hen bij te staan met de eerste praktische zaken.

Onze dank is groot aan alle hulpdiensten, die urenlang op CapelleXL bezig zijn geweest om erger te voorkomen. Ook nu zijn deze nog actief.

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

05-08-2013

Iets regelen met de gemeente Capelle aan den IJssel?

Een afspraak maakt u via: het digitaal loket op www.capelleaandenijssel.nl. Hebt u geen computer met internetaansluiting? Gebruik dan de computers in de hal van het gemeentehuis of in de bibliotheek;   de app ‘MijnCapelle’; telefoonnum …

Lees meer

16-03-2023

Straataanduiding bij de zijstraten en nieuwe hoofdentrees

De ingang van de zijstraten hebben duidelijke straatnamen gekregen. Zo kan de bezoeker uw bedrijf nóg makkelijker vinden. De straatnamen bij de ingangen van de zijstraten waren lastig herkenbaar. Daar hebben we nu een mooie duurzame oplossing voor gevo …

Lees meer

21-12-2021

Andy Jansen accountmanager EZ

Henk van Ree, sr. accountmanager EZ, neemt geen plaats meer bij de bestuursvergaderingen van Stichting BIZ CapelleXL. Andy Jansen, nieuwe accountmanager Economische Zaken, neemt zijn plaats in bij de bestuursvergaderingen namens gemeente Capelle aan de …

Lees meer
In samenwerking met gemeente Capelle aan den Ijssel