Capelle werkt aan…toegankelijkheid bushaltes

Wat gaat er gebeuren? 
Een deel van de bestrating wordt verwijderd. Wanneer er een abri (bushokje) op het perron staat, wordt deze ook opgehoogd. Langs de rand van het perron komen nieuwe, hogere, busperronbanden. Deze zijn 8 centimeter hoger dan normaal. Hiermee wordt de instap in de bus straks gelijkvloers. Door het speciale ontwerp van deze banden kan de bus ook strak tegen het perron aan parkeren. Langs het perron komen geleidetegels en op de plek waar de bus stopt speciale markeringstegels. Hierdoor kunnen blinden en slechtzienden veilig het busperron betreden en de locatie vinden waar de bus stopt (ter hoogte van de deuren).

Overlast
Deze werkzaamheden zullen enige overlast met zich meebrengen. Er wordt aan twee haltes tegelijk gewerkt (één halte per zijde, maar niet tegenoverliggend). Hiermee proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken voor de reizigers. Vooraf wordt bij de halte aangegeven wanneer deze voor enkele dagen is afgesloten. Ook automobilisten op de Hoofdweg zullen enige hinder ondervinden. Ter hoogte van de halte waaraan gewerkt wordt is tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar. Dit om de werkzaamheden spoedig en veilig te kunnen uitvoeren. Deze plaatselijke versmalling wordt met borden aangegeven. 

 

Terug

Overig nieuws van CapelleXL

25-06-2012

NU OOK ‘SNEL HERSTEL’ OP BIZ CAPELLEXL

Snel herstel? Bel 14010 Is er iets kapot of vervuild? Meld het bij het Snelherstelteam. Als de schade voor grote overlast zorgt of uw veiligheid in het geding is, lossen we het op werkdagen binnen 24 uur op. Bel: 14010 (op werkdagen tussen 8.00 en 17.0 …

Lees meer

16-03-2023

Straataanduiding bij de zijstraten en nieuwe hoofdentrees

De ingang van de zijstraten hebben duidelijke straatnamen gekregen. Zo kan de bezoeker uw bedrijf nóg makkelijker vinden. De straatnamen bij de ingangen van de zijstraten waren lastig herkenbaar. Daar hebben we nu een mooie duurzame oplossing voor gevo …

Lees meer

21-02-2013

Wordt u de Capelse ondernemer van het jaar 2013?

Meer informatie over de prijs en een mogelijkheid om iemand voor te dragen staat op de website Capelse Ondernemer van het Jaar. 

Lees meer

Contact

Heef u vragen, suggesties en/of opmerkingen? Neem dan s.v.p. contact met ons op!

Bezoek adres

Cypresbaan 36
2908 LT Capelle aan den IJssel

Secretariaat

secretariaat@capellexl.nl

Parkmanagement

Bent u nieuw op CapelleXL? Ron Verhage informeert u graag over alle benefits van CapelleXL.

Volg ons

Volg ons op alle sociale media voor de laatste nieuwtjes en foto’s op Facebook, handige video's op Youtube.

Direct naar